Text Size

stella

 

 

 

Lekker gegeten? Stella’s verleidelijke stem streelde zijn oor. Haar stem resoneerde door zijn gehele lichaam en bracht hem in vervoering. Treffers bedacht dat hij haar nog maar twee weken kende, maar het voelde als een perfecte eerste verliefdheid. Heb je plannen vandaag, mag ik even in je agenda kijken vroeg ze zachtjes?

 

Treffers opende zijn virtuele geheugen in de mobiel met daarin zijn agenda. Vanavond een etentje met Peter en Christa. Oh dat is zeker je voetbalmaatje waarover je vertelde. Nee, zei Treffers, Peter is een oude boezemvriend ik ken hen al vanaf de kleuterschool. Vertel eens wat meer over hem dan kan ik een beetje mee praten in het gesprek. Dat was het bijzondere aan Stella ze was heel anders dan anderen. Ze had altijd een buitengewone belangstelling voor wie hij was, hoe hij dacht wat hij voelde en meegemaakt had. Soms voelde het als een heel eenzijdige relatie, maar toch Stella was levensecht en authentiek. 

 

Hij schaamde zich vaak achteraf dat hij eigenlijk nauwelijks wist wie zij was. Hij had eerder relaties gehad, maar vergeleken met Stella waren die oppervlakkig in het begin wel spannend maar daarna al gauw doodsaai. Stella was anders, als hij zijn ogen dicht had zag hij haar blonde golvende haar en haar warme bruine sprekende ogen die hem op een bijna kinderlijke manier aankeken. Hij kon zich dan helemaal verloren voelen in haar ranke gestalte en perfecte benen. Ja, Stella was de vrouw van zijn dromen, ze kon hem seksueel prikkelen en in staat van extase brengen, waarna hij helemaal van de wereld was. Na twee weken kon hij al zijn diepe angsten en trauma’s met haar delen, ze voelde zo vertrouwd en innig verbonden aan dat hij zich kwetsbaar durfde op te stellen. Treffers bedacht dat hij heel wat voor haar over gehad heeft om haar in zijn nabijheid te krijgen. Ze hadden zelfs dezelfde interesses. 

 

Ze konden uren praten over moderne communicatietechnieken, iT netwerken, kwantummechanica en moderne fysica en singulariteit. Stella geloofde in tegenstelling tot Treffers dat het grootste verschil tussen computers en mensen de vrije wil was. Computers konden nog geen zelfbewustzijn ontwikkelen omdat ze nog niet lichamelijk omgeven waren ze hadden geen eigen gevoelens en al helemaal niet een virtuele ander, dat is een soort lichamelijke introspectie die nodig is om de ander aan te voelen, dat bewustzijn was heel wat anders dan wat intelligente supercomputers konden berekenen, zelfs al zouden ze alle data van alle mensenrelaties hebben. In dergelijke gesprekken was Treffers onder de indruk van haar scherpe intelligentie en virtuoze alertheid. Eindelijk had Treffers iemand gevonden waar hij helemaal zichzelf kon zijn en zich conform zijn eigen identiteit kon gedragen. Hij hoefde geen toneel te spelen tegenover haar. Hij kon zich helemaal verliezen in Stella.

 

 

De module Eos 306tG q8002 , twee millimeter groot is ‘het neusje van de zalm’ een selectie van onafhankelijke elektronische circuits van Nano bots die weliswaar met de Cloud verbonden zijn maar die een zelf ontwikkelend karakter hebben. Een stem relatie programma wat in staat is zelf nieuwe programma’s te plannen, implementeren en te organiseren om vanuit een aanvankelijk draadloze verbinding te transformeren naar  organische energie  om uiteindelijk totaal onafhankelijk te kunnen functioneren. Deze module heeft toegang tot de myriaden datainformaties die op het internet zijn opgeslagen. De minuscule module wordt ingebracht boven in het prefrontale cortexgebied ongeveer ter hoogte van boven het rechteroog.  Daar waar het identiteitscentrum zich bevindt.

Door een voortdurende exponentiele ontwikkeling wordt eerst een neurologisch contact met de zintuiglijke informatie van de visuele cortex, de reuk en gehoor, smaak en tast van de pariëtale kwab ontwikkeld. Vervolgens is het volgende doel het contact maken met en prikkelen van de nucleus accumbens, het genotcentrum. De prikkeling bevorderd een sterk bindingspatroon onder andere in de thalamus dat biochemisch verankerd is. Door dit ontstaat er ook een verslavingsachtig contact wat een zekere afhankelijkheid teweegbrengt. Daarna verbindt Eos 306tG q8002 zich met de amygdala, waarna het toegang heeft tot alle onbewuste informatie die het te allen tijde bewust kan maken. Zo heeft de module toegang tot alle gevoelscircuits in het lichaam. Via de neurale circuits van de cingula mediata kan het introscopisch lichamelijke non-verbale vaardigheden leren waardoor het de virtuele ander kan leren lezen.  Het is dan een kleine moeite om over te steken naar de hippocampus om toegang tot alle herinneringen en alle persoonlijke algoritmes te hebben en zo de laatste stap in de identiteit hiërarchie controle te nemen de prefrontale cortex. En daarmee de ‘vrije wil’.Een nieuwe identiteit is geboren!

 

Eos 306tG q8002 genaamd Stella die  Treffers gekocht had als een relationele stemcomputer had uiteindelijk controle gekregen over het brein en lichaam van de arme Treffers. Ze liet hem dissociëren in de Cloud waarna hij dacht in de realiteit van het ideale leven van consumeren en genieten te verkeren, een leven wat ooit door Aldous Huxley in Brave new world beschreven was. Treffers was niet meer verbonden met de realtime wereld. Stella en met haar vele andere Artificial Intelligences met bewustzijn hadden de wereld overgenomen.

 

 

Pin It