Text Size

 

toilet

Toiletteren bij Maggario

                                                 
Zoals alom bekend is Maggario, de chef van de snackbar/restaurant bij het begin van het winkelcentrum een geslepen zakenman. Een van zijn belangrijkste vaardigheden is inkopen. Hij zit nooit met een overtollige voorraad, omdat naast hem een grote supermarkt zit die tot 10 uur open is en waar hij ten alle tijden binnen kan glippen om ingrediënten voor zijn eenvoudige doch voedzame maaltijden te scoren.

Toch ontkomt ook hij niet aan diepte-investeringen. In een vorig schrijfsel heb ik de deplorabele toestand van zijn sanitaire voorziening besproken. Maggario heeft zich dit ter harte genomen en is op zoek gegaan naar een ‘ wasbakje’ annex fonteintje voor zijn w.c.’s Zoals bekend: Maggario levert nooit geen half werk. Uiteindelijk is hij geslaagd bij de legerdump, afdeling grote maten. Maar ook Maggario is niet volmaakt, hij had geen rekening gehouden met de piepkleine maten van zijn wc’s in verhouding met de gigantische wasbakken.

Zijn vriend Ronaldo die altijd gratis komt piesen en die altijd met een indrukwekkende bos sleutels rondloopt,heeft ze voor hem opgehangen. Het probleem diende zich al aan bij de eerste klant die haar behoefte wilde doen. De antropologische dwarsdoorsnede van de clientèle van Maggario bestaat uit zwaargewichten. De gemiddelde buikomvang vanaf de navel gemeten is ongeveer 120 cm. Dan heb je dus een probleem bij Maggario. .

Het probleem begint al bij de deur, die naar binnen opengaat. Maar door de beperkingen van de totale inhoud, komt de deur niet verder dan de helft van de wasbak, de eerste vraag is of de client past binnen de ruimte van de deur en wasbak past en vervolgens instaat is de deur binnen die gegeven ruimte weer dicht te doen, immers deze verspert de weg naar het heiligdom in de wc. Zijdelings de wasbak passeren op weg naar de pot is niet weggelegd voor de meesten omdat de breedte tussen de wasbak en muur ongeveer 40 cm is.

Blijven er twee andere opties over namelijk onder de wasbak of op een of andere manier over de wasbak zien te komen. In de praktijk zal men kiezen voor de weg onder de wasbak, omdat het bevestigingsmechanisme van de wasbak waarschijnlijk niet bestand is tegen het (over) gewicht van de klant. Bovendien eist de weg naar boven bijzondere klimvaardigheden. Op zich is het kiezen van een nederige houding en weg naar de pot niet verkeerd in een tijd van zelfverheerlijking en egocentrisme.

Hoewel men mag aannemen dat de client wat lichter van de po zijn weg weer naar de deur probeert te bewandelen, zullen de problemen op de terugweg niet anders zijn dan de heenweg. Natuurlijk moet men aan de zijkant staan van de wasbak om de handen te wassen, voor de wasbak staan gaat natuurlijk niet. De zeep, die overigens nooit is bijgevuld en het handendroogapparaat is alleen bereikbaar als de client zich half over de wasbak sjort.

Je zou zeggen als je toch al op de helft bent boven de wasbak klim er dan toch gelijk maar overheen. Maar zoals gezegd de wetten van de zwaartekracht in relatie met Ronaldo’s bouwwerk laten dat niet toe.dus zit er niets anders op dan eerst weer terug en vervolgens weer onder de wasbak verder. De laatste hindernis is weer de deur. Wil je deze fatsoenlijk open kunnen doen zul je jezelf weer tegen de muur moeten pletten om de deur fatsoenlijk te openen.

De client zal in alle opzichten een gevoel van verlichting en opluchting ervaren. Voor degene die claustrofobie gevoelig zijn raden we een dergelijk bezoek ten zeerste af. De wc is gelegen in de diepten van de kelder krochten van Maggario, hulp geroep of schreeuwen heeft geen zin, er zit niets anders op dan geduldig af te wachten tot de volgende klant komt.........

Pin It